Van romantisch tot sexy, lange jurken bestaan er in elke vorm, kleur en stijl. Simpel grijs of drukke prints? Strapless of met een kort mouwtje? Keuze genoeg!

Een lange jurk kan ervoor zorgen dat je benen nog langer lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn en dankzij het grote aanbod kunnen deze bovendien gedragen worden tijdens eender welke gelegenheid. Om jou te helpen de juiste keuze te maken leggen we je hier de verschillen uit tussen de verschillende soorten lange jurken.

Een strakke versus een losse lange jurk

Voor wie het graag romantisch houdt is een loszittende, lange jurk de beste optie. Bovendien is deze jurk ook perfect om naar het strand te dragen. Door lekker de wind op je lichaam te voelen zul je het veel minder warm hebben en dus ook nare zweetplekjes vermijden.

Mag het echter eerder wat sexyer en spannender? Ga dan voor een strakke, lange jurk die je vrouwelijke vormen accentueert.

Lange jurk met hoge hals of decolleté

Aangezien een lange jurk al je volledige onderlichaam bedekt kan het dragen van een hoge hals een wat ouderwetse of zelfs preutse look creëren. Indien je dus voor een lange jurk met hoge hals gaat, draag hieronder dan killer stilletos met een hoge hak om je outfit een wat meer ondeugende en moderne look te geven.

Een lange jurk met decolleté is erg elegant. Voor wie graag eens wat meer eigenwijs wil zijn kan deze decolleté bovendien zelfs een rugdecolleté zijn.

Een donkere of lichte lange jurk

Een donkere jurk is perfect voor een avondje uit of een gala evenement. Ben je echter van plan een dagje naar het strand te gaan kies dan voor een lichte lange jurk, zoals lichtgeel, lichtgroen of lichtrood. Bovendien zul je het ook heel wat minder warm hebben.

Een effen lange jurk of voorzien van een print

Een leuke print kan je volledige outfit veranderen. Voor wie het allemaal dus wat gekker mag, is deze jurk de beste optie. Denk hierbij niet enkel aan het typische bolletjes of streepjespatroon, maar ook aan bloemen, vogels, wolken, noem maar op.

Een effen jurk is echter perfect voor een zakelijk gesprek of belangrijk evenement.

Hoe lang is té lang?

Het kiezen van een jurk met de juiste lengte is erg belangrijk. Natuurlijk kun je deze later zelf thuis innemen maar toch raden we aan ervoor te zorgen dat de jurk  er al perfect uitziet wanneer je deze in de winkel past. Veel vrouwen denken dat een maxi jurk een jurk is die je over de grond laat slepen maar dit is een fabeltje! De regel is namelijk één centimeter boven de grond.